lördag 6 juli 2024

1 varv WMR: Still got it?

Ville testköra ett varv på WMR-banan (White Mountain Race). Det är en bra värdemätare på MTB-formen eftersom varvet tar drygt 20 minuter och innehåller mycket stig, bra backar och även bra utförslöpor. Man måste vara rätt stark för att köra riktigt fort på den. 

Segmentet:

Har kört många varv där genom åren, ända sedan jag lade banan. Men den har haft lite variationer genom åren så en hel del snabba tider ligger på andra banor och är alltså svåra att jämföra. Jag har ingen såndär dunder satsning från 2022 när jag var som starkast. Utan KOM är faktiskt andra varvet från själva tävlingen 2022, alltså tävlingsfart snarare än maxvarv. KOM är 21:47.

Jag var ut för en vecka sedan ungefär och skulle köra en snabbt varv och samtidigt filma hela varvt med Gopro. Men jag körde fel! Snacka om trög skalle att köra fel på sin "egen" bana. Dessutom var Gopron något lågt justerad. När man kör tävlingsfart behöver man vinkla upp kameran lite eftersom den aggresiva positionen gör att kroppen lutar mer framåt. Så det blev ett fiasko, som jag ville åtgärda.   

Nytt försök: Det var mycket varmt dagen då jag körde mitt varv, sol och säkert 25-26 grader, men med viss blåst.

Drog iväg hårt, starten är ju hård och går uppför mer eller mindre första 5-6 minuterna, vilket brukar märkas på tävlingen då fältet kan tunnas ut redan där. 

Efter den första utförslöpan kände jag att jag var lite trött när man skulle börja trycka på igen. Det syns ganska tydligt i "Compare" kurvan på segmentet på strava, här jämfört med bästa tid från 2023. 3 km håller jag jämna steg men därefter mjuknar jag och börjar tappa. Jag känner det medans jag kör att jag tappar drivet och mer bara rullar med. Får flera gånger omfokusera och fortsätta driva mig själv. De funkar sådär, men det känns både i bike-handling och spårval att jag börjar va trött.   


Längs den långa traversen tillbaka mot den hårda klättringen så tappar jag 5-6 sekunder. I den branta backen ligger solen på hårt i ryggen och man blir stekt. Kör på hårt och får en maxpuls på 179 bpm och tappar 3-4 sekunder till i backen. Men då jag kommer upp och stigen blir platt igen känner jag att jag kanske gick lite för hårt i backen ändå. Riktigt krokig och närmast staplar fram med cykeln där uppe. Bara på den sista biten innan man kommer ut på asfalten tappar jag 5-6 sekunder till! 

I slutänden blev det 16 sekunder långsammare än min bästa tid från ifjol, och det var nästan exakt samma dag. 29 vs 30 juni. 

Gjorde en snabbkoll av träningmängden i år jämfört med tidigare år. Ser att första halvåret så tränade jag nästan 20% mer timmar ifjol. Och 159% mer 2022 =) Men det är klart 20% är även det ganska mycket och att jag då tappat 16 sekunder på varvet känns rätt väntat, då är det nästan bra istället att jag kan ligga så pass nära. 



Jag filmade hela varvet med gopro och har försökt lägga upp det, men filen är så stor, 20 GB uppdelat på två filer att det har varit svårt att få ihop dem till en film att ladda upp på youtube. Vill helst bara klippa ihop de 2 filerna till 1 utan att gör om hela kompressionen osv. Men det verkar svårt. Får se om jag får till det annars får jag lägga upp den i två delar. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Följ mig också på:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar